Knallen in Lithouwen

Jan 21

2011 Door Lars om 21:19

Zo we zijn lekker aan het knallen in Lithouwen. We houden de goede moed erin. Tukkies doen gaat nog niet echt omdat de navigator best druk is. Elke 20-50 km is er wel weer een afslag of andere weg die je moet nemen. Echt snelwegen zijn hier nog niet, maar het zijn goede asfaltwegen en je mag er 90 of 100 dus het rijdt wel lekker door.
Er is nog wat lichte sneeuwval maar we doen regelmatig een remwegcheck en op een paar uitzonderingen na (m.n. in de buurt van Riga) hebben we goede grip op de banden van Het Bandencentrum!

We hebben Estland en Letland dus al achter ons gelaten. Het beeld dat ik ervan heb over gehouden is vooral veel ‘loslopende mensen’ haha. Omdat het donker is hebben we er verder weinig van gezien helaas. Over ruim 2 uur verwachten/hopen we de Poolse grens over te steken. Ook daar zullen we weinig van zien maar ik heb me via internet wel verdiept in het land en de cultuur en natuurlijk haar bewoners.

Daarover kan ik dan wel een paar woorden kwijt: de bewoners zijn meestal gespierd en stevig en de mannen hebben een weelderige haardos en baardgroei. Verder zijn ze ondanks hun imposante verschijning doorgaans zachtmoedig en hardwerkend. We hebben er ook een foto bijgevonden zodat u een beetje een beeld erbij heeft. (zie onder).

Ik wens u allen in NL alvast een goede nacht en hoop -ten minste een aantal van- u morgen in Lichtenvoorde rong 16:00 op de markt te begroeten. Wees gerust, tot die tijd blijven we natuurlijk posten op ons blog! Wij zitten de hele nacht door dus als u een plasje moet vannacht check dan nog even op nieuwe berichten en onze lokatie :)

En dan hier een typische Pool:

Een typische pool! (wellicht kent u hem?)

7 reacties

 • Op 21 January, 2011 om 21:22 schrijft Tessa:

  Dikke lol ook met jullie haha.

  Nou ik ga vannacht bezig met mijn favoriete bezigheid, comaslapen. Jaja diep in coma zodat ik morgen weer uitegerust wakker word om jullie s middags te verwelkomen in Lichtenvoorde.

  Pas op met Oma Oostblok en doet henig an.

  Liefs

 • Op 21 January, 2011 om 22:07 schrijft Cindy, Peter en Anouk:

  Dat gaat lekker zo. Op na de snelste tijd en de meeste (straf)punten.
  Zo te lezen hebben jullie het wel naar jullie zin. hopelijk worden de temperatuur en de weersomstandig heden ook snel wat beter en krijgen jullie een warm onthaal in Lichtenvoorde.

  Veel succes met deze laatste etappe.

  Groetjes,

  Peter, Cindy en Anouk

 • Op 21 January, 2011 om 22:12 schrijft Alexander:

  Je weet vast Lars wie Alexander is… geen uitleg nodig. Wel wil ik jullie enorm bedanken. Heb vanachter me PC (bijna) de hele tocht gevold en jullie zijn kanjers. Nu aan de weg terug… en met jullie voorbereiding denk ik dat Team 7 als eerste de eindstreep in NL bereikt. Ben morgen niet bij de aankomst, maar denk wel aan jullie beiden als team. Houd moed en vooral… val niet in slaap!

  Lars, een groet van een vaste klant,
  Ook voor Alain, ik heb bewondering voor jullie doorzettingsvernogen.

  Alexander.

 • Op 21 January, 2011 om 22:33 schrijft leo en truus:

  Jaja! dacht ik het niet! die man heb ik eerder gezien,Als je problemen met de P.P.(poolse politie) krijgt,moet je hem direct bellen! Scheelt je een hoop in de portemonnee. Voor vannacht, goede rit gewenst, blijf kijken,jullie doen het super!

 • Op 22 January, 2011 om 10:34 schrijft tonnie:

  nou ik lees alles wel als ik me bed uitkom hoor
  denk dat ik verhuis gek mijn beeld was heel anders van polen de afbeelding vind ik ook niet bij de beschijving van lars passen
  oei

 • Op 22 January, 2011 om 18:40 schrijft BINK:

  Dat ben ik op de foto toch ? :)

  gr,

  Echte BINK

Sorry, the comment form is closed at this time.